سابقه و هدف: شواهد متعددی مبنی بر نقش اسيدهای چرب امگا-3 در کاهش التهاب ناشی از مواد شيميايی وجود دارد. اما تا کنون، هيچ مطالعهای اثر اسيدهای چرب مختلف را بر کوليت ناشی از سيتروباکتر بررسی نکرده است. هدف از اين مطالعه، بررسی اثر روغن ماهی، روغن کانولا و روغن گلرنگ بر کوليت ناشی از سيتروباکتر است. مواد و روشها: موشها به طور تصادفی تحت رژيم با کالری يکسان و تنها متفاوت در نوع چربی به مدت 3 هفته قبل و10روز بعد از القای سيتروباکتر قرار گرفتند. هر گروه شامل 9عدد موش بود. در روز دهم بعد از عفونت، قسمت انتهايی روده از نظر شاخصهای التهابی، هسيتوپاتولوژی و تعداد سيتروباکترها بررسی شد. يافته ها: تعداد سيتروباکترها در تمام گروهها مشابه بود، اما درجه التهاب در گروه تغذيه شده با روغن ماهی کمترين مقدار را داشت که به ترتيب در گروه روغن گلرنگ، روغن کانولا و رژيم معمولی درجه آن افزايش میيافت. نتيجه گيری: نتايج اين مطالعه، بيانگر آن است که در مدل کوليت التهابيِ ناشی از سيتروباکتر، هرچه نسبت مصرف امگا-3 به امگا-6 بيشتر باشد، ميزان التهاب، کمتر است، اما اسيدهای چرب امگا-3 تأثيری بر تعداد سيتروباکترها نداشته و تأثير آنها فقط از طريق خاصيت ضدالتهابی ظاهر میشود.
source : http://www.nsft.ir/browse.php?a_code=A-10-1-79&slc_lang=fa&sid=1
نظرات شما عزیزان:
|